Gå vidare till huvudinnehåll
Chèvre chaud med jordgubbssalsa
Mathem

Chèvre chaud med jordgubbssalsa

15 minEnkelt
279,70 kr
6 portioner 24,83 kr per portion
Getostgratinerad toast är en utmärkt förrätt att servera till midsommarfirandet eller vid ett annat festligt tillfälle. (MatHems sommarmeny 2013)

2 mskHonung Flytande
1 stBasilika - färsk
1 stBaguette
2 mskCrema Di Balsamico
0,5 stRödlök
200 gGetost, Chevre
1 mskOlivolja
250 gJordgubbar Färska
Instruktioner
1

Sätt på ugnen på grillelement och full värme. Skiva brödet och osten tunt. Hacka rödlöken riktigt fint.

Skölj och snoppa jordgubbarna. Hacka dem fint och lägg i en skål. Hacka även basilikabladen fint. Vänd försiktigt ner basilikahacket tillsammans med honung.

Pensla brödet med olivolja. Om du vill ha knaprigt bröd kan du förgrilla skivorna först i 1,5 minut. Ta sedan ut brödet och lägg getosten på brödskivorna och strö över hackad rödlök. Gratinera i 4-5 minuter, tills osten fått fin färg. Håll koll de sista minuterna så osten inte bränns.

Toppa toasten med jordgubbssalsa, och strö över fingsalt och färskmalen svartpeppar. Servera omgående!

Bild:

Maddzan Lindblad