Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklinggryta | ||
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Spiskummin | |
700 g | Kycklingklubba Fryst | |
2 msk | Citron | |
2 msk | Smör | |
0,5 g | Saffran | |
70 g | Sultanrussin | |
50 g | Aprikoser Torkade | |
1 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Kanel | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
Tillbehör | ||
3 dl | Couscous |
Sätt ugnen på 225 grader. Skär aprikoserna mitt itu och lägg dem och russinen i en skål med vatten ca 10 minuter. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, pressa citronen över kycklingen. Strö över malen spiskummin och kanel. Salta och peppra. Skala och skär löken i klyftor. Lägg klyftorna runt om kycklingbitarna. Krama ur vattnet ur aprikoserna och russinen och lägg även dem över kycklingen. Häll till sist över vatten i botten av formen och ställ in alltihop i ugnen i 35 minuter. Öppna ugnen då och då och vänd på kycklingbitarna. Gör couscous enligt anvisningarna på paketet. Fluffa upp couscousen med en gaffel och blanda ner en klick smör.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant