Gå vidare till huvudinnehåll
Chicken zatay med inlagda grönsaker
Mari Bergman

Chicken zatay med inlagda grönsaker

45 minEnkelt
237,10 kr
4 portioner 39,63 kr per portion
Supergoda kycklingspett och en jordnötssås med asiatiska smaker.

Zataysås
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskJapansk soja
400 gKokosmjölk
1,5 tskChilipeppar Röd
1 mskRapsolja
1 mskFisksås - Asiatisk
3 klyftaVitlök Vanlig
1,5 mskFärsk ingefära
1 mskHonung Flytande
150 gJordnötter Rostade/Saltade
Grönsaker
3 krmSalt
0,5 stChilipeppar Röd
1 stGurka
3 mskVatten
2 mskÄttiksprit
2 mskStrösocker
250 gVanliga morötter
Kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
700 gKycklinginnerfile Fryst
2 krmSalt
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Sätt ugnen på 175 grader.

2

Zataysås: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilin.

3

Mixa eller mortla jordnötterna så att de blir finfördelat.

4

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlök, ingefära och chili några sekunder så att det mjuknar. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter, honung, soja, fisksås och peppar. Låt det stå och puttra på svag värme tills du får en tjock krämig sås, ca 15 min.

5

Grönsaker: Skölj gurkan och skala morötterna. Skiva dem så tunt som möjligt och lägg i en skål. Skölj och skiva chilipepparn om du vill ha lite styrka på dina grönsaker annars hoppar du över den. Blanda ihop salt, socker, vatten och ättikssprit och tillsätt till grönsakerna.

6

Kyckling: Trä kycklingen på spett och lägg dem på en ugnsplåt. Krydda med en nypa salt och peppar och sätt in i ugnen ca 10 min.

Servera kycklingen med zataysås, ris och inlagda grönsaker.

Bild:

Andreas Engvall