Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Zataysås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Japansk soja | |
400 g | Kokosmjölk | |
1,5 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Honung Flytande | |
150 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
Grönsaker | ||
3 krm | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Gurka | |
3 msk | Vatten | |
2 msk | Ättiksprit | |
2 msk | Strösocker | |
250 g | Vanliga morötter | |
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
700 g | Kycklinginnerfile Fryst | |
2 krm | Salt |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Sätt ugnen på 175 grader.
Zataysås: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilin.
Mixa eller mortla jordnötterna så att de blir finfördelat.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlök, ingefära och chili några sekunder så att det mjuknar. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter, honung, soja, fisksås och peppar. Låt det stå och puttra på svag värme tills du får en tjock krämig sås, ca 15 min.
Grönsaker: Skölj gurkan och skala morötterna. Skiva dem så tunt som möjligt och lägg i en skål. Skölj och skiva chilipepparn om du vill ha lite styrka på dina grönsaker annars hoppar du över den. Blanda ihop salt, socker, vatten och ättikssprit och tillsätt till grönsakerna.
Kyckling: Trä kycklingen på spett och lägg dem på en ugnsplåt. Krydda med en nypa salt och peppar och sätt in i ugnen ca 10 min.
Servera kycklingen med zataysås, ris och inlagda grönsaker.
Bild:
Andreas Engvall
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt