Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Olivolja | |
600 g | Chorizo | |
Fänkålsdipp | ||
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Fänkål Färsk | |
Pommes | ||
1 msk | Olivolja | |
1 st | Bakplåtspapper | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
700 g | Potatis Fast |
Pommes: Tvätta och skär potatisen i pommesfritesstora stänger. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och vänd runt med salt och olja så att oljan täcker all potatis ordentligt. Sprid ut pommesfritsen på plåten så att de inte ligger emot varandra. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills pommesfritsen har fått fin gyllenbrun stekyta.
Fänkålsdipp: Skölj och grovhacka fänkålen och blanda med yoghurt. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
Tillbehör: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna ca 5-7 min tills korven är genomstekt.
Skala och skär morötterna i stavar.
Servera korven med pommes, fänkålsdipp och morotsstavar.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.floryd.se
Näringsvärde: 695 kcal, 27 g protein, 47 g fett, 40 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado