Grillad flankstek med chimichurri och rostad färskpotatis
Mari Bergman

Grillad flankstek med chimichurri och rostad färskpotatis

45 minEnkelt
337,85 kr
4 portioner72,44 kr per portion
Lättlagad grillmiddag med flankstek och chimichurri på färska örter. Servera gärna med en god sallad vid sidan av. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 stCitron - Eko
600 gFlankstek
1 kgDelikatesspotatis
1 stPersilja - färsk
1 stBasilika - färsk
Från ditt skafferi
1 tskSalt Fint
4 krmSvartpeppar
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskMat & Bak Smör
2 krmChiliflakes
5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram köttet så att det blir rumsvarmt.

2

Skölj potatisen. Blanda potatisen med 1 msk olja och salt efter smak på en plåt. Rosta i ugnen i ca 40 min.

3

Mixa samman basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, 3 msk olivolja, chiliflakes, rivet citronskal och citronsaft till en röra. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

4

Krydda köttet med salt och peppar runt om. Stek köttet i en het grillpanna/stekpanna i 1 msk olivolja och 2 msk smör ca 2-3 min/sida. Sänk sedan värmen och låt den steka klart på medelvärme. När flanksteken är ca 56-58 grader i mitten är den klar.

5

Lägg flanksteken i aluminiumfolie och låt den vila i 5-10 min.

6

Det går även bra att grilla flanksteken på utegrillen.

7

Skär köttet tvärs över fibrerna. Toppa köttet med chimichurrin.

8

Lägg upp den rostade färskpotatisen i en skål.

9

Servera flanksteken med chimichurri, rostad färskpotatis och gärna en sallad vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir