Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 1 krm | Salt | |
| 225 g | Haricot Verts Fryst | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 2 msk | Olivolja | |
| Brynt smör | ||
| 50 g | Smör | |
| Kött | ||
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 1 krm | Salt | |
| 480 g | Fläskkotlett | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Spetskål | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Spetskål | |
| 1 krm | Salt | |
| 30 g | Sötmandel Naturell | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid.
Spetskål: Strimla kålen och fräs i lite olja i en stekpanna tills kålen får färg och mjuknar. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Häll över kålen på ett ugnssäkert fat och håll varmt i ugnen.
Kött: Värm lite ny olja och smör i stekpannan och stek kotletterna i ca 1-2 min på båda sidor på hög värme. Krydda med salt och peppar efter smak. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.
Tillbehör: Värm haricots vertsen i en kastrull med vatten på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.
Ta ut den grillade spetskålen. Skiva upp köttet och lägg över spetskålen. Ringla över det brynta smöret och strö över mandlar. Servera tillsammans med rostad potatis och haricots verts.
Näringsvärde: 566 kcal, 33 g protein, 32 g fett, 34 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist

57,00 kr /kg

15,48 kr /kg

175,00 kr /kg

35,31 kr /kg

40,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

145,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg