Gå vidare till huvudinnehåll
Pastasallad med pesto, rostade tomater och mozzarella
Mari Bergman

Pastasallad med pesto, rostade tomater och mozzarella

30 minEnkelt
215,25 kr
4 portioner 35,63 kr per portion
Lättlagad pastasallad på endast fem huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSalt
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar
1,5 mskOlivolja
1 tskVit balsamvinäger
Köp hem
190 gPesto Grön
300 gKörsbärskvisttomater
2 stAvokado
200 gBuffelmozzarella
400 gFusilli
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Koka upp saltat vatten till pastan.

3

Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över 0.5 msk olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta tomaterna i ugnen i ca 20 min.

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Skala och finstrimla lök och tärna avokado.

6

Sila av pastavattnet och spola pastan kall. Blanda pastan med pesto, 1 msk olivolja, vit balsamvinäger, rödlök och mozzarella i bitar.

7

Lägg upp pastan på ett fat och toppa med de rostade tomaterna och avokadon. Krydda med lite salt och peppar. Ät och njut!