Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gräddsås | ||
1 msk | Gelé Svartvinbär | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
1 msk | Gelé Svartvinbär | |
800 g | Potatis | |
250 g | Haricot Verts | |
Rullader | ||
9 dl | Vatten | |
3 msk | Oxfond | |
1 st | Grillpinnar | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Lövbiff | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Dijonsenap | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 msk | Smör | |
1 st | Gul lök |
Rullader:Skala och skiva löken.
Lägg köttskivorna på en skärbräda. Bred på senap och lägg några lökskivor längst ner på varje köttskiva. Salta, peppra och rulla ihop.
Trä rulladerna på ett stort grillspett och bryn spettet i en stekpanna i lite smör. Lägg sedan ner spettet med rulladerna i en kastrull och häll på vatten, fond och tomatpuré. Sjud köttet under lock i cirka 45 minuter eller tills det släpper från spettet. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan. Buljongen som är kvar i pannan ska användas till gräddsåsen.
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten under tiden.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till haricots vertsen.
Gräddsås:Koka ner buljongen tills 1/3 återstår.Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl.
Tillbehör:Förväll haricots vertsen 30 sekunder i det kokande vattnet. Sila av och lägg upp dem i en skål
Servera oxrulladerna med gelé, haricots verts och kokt eller pressad potatis.
Näringsvärde/portion: Kcal: 591, Protein: 33 g, Fett: 36 g, Kolhydrater: 36 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Haricot Verts Fryst 500g Findus
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla