Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Svartpeppar | |
3 dl | Basmatiris, (4 port) | |
1 dl | Vatten | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt Fint | |
Köp hem | ||
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 st | Mynta - färsk | |
250 g | Körsbärstomater | |
300 g | Currysås | |
380 g | Röda Linser Förkokta |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Dela körsbärstomaterna på mitten.
Häll currysåsen, vatten och tomaterna i en kastrull och sjud på svag värme under lock i ca 10 min.
Sila av linserna och spola i kallt vatten. Tillsätt linserna och 0.5 dl matyoghurt till såsen och puttra ytterligare i 5 min. Rör om med jämna mellanrum.
Blanda 1.5 dl matyoghurt med finhackad mynta och vit balsamvinäger. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera currygrytan tillsammans med ris och myntasås.
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sås Mild Curry 480g Spicefield