Caprese med rostade pistagenötter
Mari Bergman

Caprese med rostade pistagenötter

15 minEnkelt
211,65 kr
4 portioner30,11 kr per portion
Caprese på svenska blandade tomater med hackad rödlök och rostade pistagenötter passar perfekt att njuta av som lunch eller som sidesallad till sommarens alla middagar.

Från ditt skafferi
1 mskVit balsamvinäger
2 mskOlivolja
0,5 tskFlingsalt
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar
Köp hem
250 gKörsbärstomater
200 gTomater
200 gBuffelmozzarella
50 gPistagenötter
200 gBifftomat
Instruktioner
1

Skiva alla tomatsorter och dela körsbärstomaterna på mitten. Skiva mozzarellan.

2

Skala och hacka pistagenötter och finhacka rödlök.

3

Varva tomat- och mozzarellaskivor på ett fat och fördela körsbärstomaterna runt om. Strö över finhackad rödlök.

4

Ringla över olja, vinäger och krydda med salt och peppar. Strö över hackade pistagenötter och dekorera med basilikablad eller annan god färsk eller torkad ört. Klart att servera!

Bild:

Roland Persson