Köttfärsknyten
Fontana

Köttfärsknyten

50 minEnkelt
208,75 kr
4 portioner13,68 kr per portion
Köttfärsknyten

20 gMat & Bak Smör
0,4 stLagerblad
0,4 stGul lök
0,4 mskStröbröd
1,6 stVanliga Tomater
0,8 dlHalloumi
3,2 stFilodeg
0,4 stÄgg
1 krmSalt Fint
1 stPersilja - färsk
0,5 krmSvartpeppar
120 gKöttfärs - Nöt
0,4 dlOlivolja
Instruktioner
1

Bryn den finhackade löken i olivolja och tillsätt köttfärsen. Fortsätt att bryna blandningen under omrörning. Tillsätt salt, peppar, de pressade tomaterna och lagerblad. Sänk värmen och låt sjuda i ytterligare 15 minuter till dess att all vätska kokats bort. Låt svalna något innan du tillsätter vispat ägg, riven ost, ströbröd och persilja.

Skär filodegsplattorna i dubbla remsor, ca 8 cm breda, pensla var och en med olja och lägg en matsked av blandningen på varje remsa. Rulla ihop dem så att de bildar små trianglar. Lägg dem sedan på en smord bakplåt och pensla dem med en blandning av smör och olivolja. Låt stå i medelstark ugnsvärme (175° C) i ca 20 minuter.