Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
12 st | After Eight | |
4 st | Ägg | |
1 st | Vaniljstång | |
100 g | Strösocker | |
10 g | Honung Flytande | |
2,5 dl | Standardmjölk | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
Jordgubbssallad | ||
2 msk | Citronmeliss | |
1 msk | Citron | |
2 msk | Muscovadosocker | |
500 g | Jordgubbar Färska |
ger ca 1 liter parfait:
Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulorna tillsammans med 50 g socker tills det blir vitt och fluffigt. Koka upp grädde, glukos/honung, mjölk, 50 g socker och vaniljstång. Hacka chokladen och lägg den i en liten bunke. Tillsätt ca 1 dl av den varma gräddmjölken och rör tills det blir en jämn smet. Vispa ner den varma gräddmjölken och chokladsmeten i äggmassan. Låt den svalna under omrörning. Slå upp i en fin form och ställ i frysen (rör gärna runt med jämna mellanrum under tiden den fryser). Parfaiten behöver ca 6 timmar i frysen. Ställ gärna formen 15 minuter i kylskåp före servering, så får den lite mjukare konsistens.
:
1 After Eight Chokladask 400g Nestlé
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1