After Eight parfait

After Eight parfait

1 tEnkelt
442,45 kr
4 portioner50,16 kr per portion
After Eight parfait

12 stAfter Eight
4 stÄgg
1 stVaniljstång
100 gStrösocker
10 gHonung Flytande
2,5 dlStandardmjölk
2,5 dlVispgrädde
Jordgubbssallad
2 mskCitronmeliss
1 mskCitron
2 mskMuscovadosocker
500 gJordgubbar Färska
Instruktioner
1

ger ca 1 liter parfait:

Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulorna tillsammans med 50 g socker tills det blir vitt och fluffigt. Koka upp grädde, glukos/honung, mjölk, 50 g socker och vaniljstång. Hacka chokladen och lägg den i en liten bunke. Tillsätt ca 1 dl av den varma gräddmjölken och rör tills det blir en jämn smet. Vispa ner den varma gräddmjölken och chokladsmeten i äggmassan. Låt den svalna under omrörning. Slå upp i en fin form och ställ i frysen (rör gärna runt med jämna mellanrum under tiden den fryser). Parfaiten behöver ca 6 timmar i frysen. Ställ gärna formen 15 minuter i kylskåp före servering, så får den lite mjukare konsistens.

: