Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gratinerade tomater | ||
1 krm | Svartpeppar | |
2 st | Vanliga Tomater | |
2 msk | Persillade | |
50 g | Getost, Chevre | |
Raita | ||
1 st | Kryddmix Raita | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Mynta - färsk | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
Lammstek | ||
1 st | Vitlöksmarinad | |
1 msk | Grillkrydda Vitlök | |
500 g | Lammstek | |
1 st | Persilja - färsk |
Grilla lammsteken/stekarna i ugn. Servera med gratinerade tomathalvor, klyftpotatis, raita och grönsallad. Dekorera rikligt med hackad persilja.
Gratinerade tomater: lägg tomathalvorna i en ugnsfast form. Strö lite persillade och olivoljan på. Bryt chévren i mindre bitar och fördela på tomathalvorna. Toppa med lite mer persillade och svartpeppar. Gratinera i ugn på 225 grader i 5 minuter eller tills osten fått färg.
Raita: riv gurkan, strö på lite salt och låt stå. Blanda yoghurten med Raita kryddmix. Pressa av vätskan från gurkan. Blanda ner gurkan i yoghurten tillsammans med skuren mynta.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Grillkrydda Vitlök & Örter Santa Maria