Gå vidare till huvudinnehåll
Vitlöksmarinerad lammstek med persilladetomat

Vitlöksmarinerad lammstek med persilladetomat

30 minEnkelt
437,05 kr
4 portioner 63,30 kr per portion
Vitlöksmarinerad lammstek med persilladetomat

Gratinerade tomater
1 krmSvartpeppar
2 stVanliga Tomater
2 mskPersillade
50 gGetost, Chevre
Raita
1 stKryddmix Raita
1 mskOlivolja
0,5 stGurka
1 stMynta - färsk
2 dlYoghurt för Matlagning
Lammstek
1 stVitlöksmarinad
1 mskGrillkrydda Vitlök
500 gLammstek
1 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Grilla lammsteken/stekarna i ugn. Servera med gratinerade tomathalvor, klyftpotatis, raita och grönsallad. Dekorera rikligt med hackad persilja.

Gratinerade tomater: lägg tomathalvorna i en ugnsfast form. Strö lite persillade och olivoljan på. Bryt chévren i mindre bitar och fördela på tomathalvorna. Toppa med lite mer persillade och svartpeppar. Gratinera i ugn på 225 grader i 5 minuter eller tills osten fått färg.

Raita: riv gurkan, strö på lite salt och låt stå. Blanda yoghurten med Raita kryddmix. Pressa av vätskan från gurkan. Blanda ner gurkan i yoghurten tillsammans med skuren mynta.