Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Vaniljyoghurt | |
40 g | Pistagenötter Skalade | |
200 g | Hallon | |
3 st | Filodeg | |
6 tsk | Honung Flytande |
Värm ugnen till 180°. Lägg 1 filodegsark på en smord plåt, ringla över 1 rågad tesked honung från hög höjd, lägg nästa filodegsark ovanpå och gör likadant. Lägg på det sista filodegsarket och ringla över lite olivolja. Strö över pistaschnötterna och grädda i 10 minuter eller tills allt är gyllenbrunt.
Mosa under tiden hälften av hallonen med en gaffel och rippla dem i yoghurten. Fördela yoghurten på fyra tallrikar. Skaka av pistaschnötterna på en skärbräda och krossa dem lätt. Bryt den frasiga filodegen i flagor och lägg dem fint ovanpå yoghurten. Strö över krossade nötter och resten av hallonen och ringla över resterande honung från hög höjd.
Bild:
David Loftus
1 Hallon Frysta 750g Magnihill
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel