Gå vidare till huvudinnehåll
Harissakyckling i ugn
Kokbok

Harissakyckling i ugn

1 tEnkelt
233,15 kr
4 portioner 27,37 kr per portion
Maträtter där allt tillagas på plåt är både enkelt och riktigt gott! Har ett recept på harissakyckling från Jamie Olivers bok "5 ingredients - Quick & easy food".

4 tskHarissa
2 stRöd Paprika
1 stGrön Paprika
2 stRödlök
1,2 kgKyckling Hel
0,25 stMynta - färsk
1 stGul Paprika
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180°.

2

Kärna ur paprikorna och hacka dem i stora bitar, skala och skär lökarna i fyra delar och dela upp varje lager. Lägg allt i en 30 x 40 cm stor långpanna.

3

Skär försiktigt med en vass kniv genom undersidan av kycklingen så att du kan fläka ut den så att den blir platt, skåra sedan benen.

4

Lägg kycklingen tillsammans med harissa, lite havssalt och svartpeppar samt en skvätt rödvinsvinäger i långpannan. Blanda ordentligt och se till att kryddblandningen gnids in i kycklingens alla skrymslen och vrår.

5

Placera kycklingen över grönsakerna med skinnsidan upp och grilla i ugnen i 50 minuter eller tills kycklingen blivit krispig och genomstekt. Strö myntablad över och servera.

Bild:

David Loftus