Svamprisotto
Hemmakock

Svamprisotto

45 minEnkelt
138,80 kr
4 portioner17,51 kr per portion
Recept från Systembolaget.se

285 gArborioris, (3 dl)
1 krmSvartpeppar
200 gBlandsvamp
1 mskSalt Fint
2 mskOlivolja
1 stGul lök
1 mskMat & Bak Smör
1 stHönsbuljong, (1 liter)
100 gParmesanost, (2 dl)
Instruktioner
1

Skala och finhacka löken. Rensa och skär svampen i grova bitar. Fräs lök och svamp i oljan i en kastrull på medelstark värme under omrörning i ca 5 minuter. Salta.

2

Tillsätt riset och låt fräsa med ca 2 minuter. Häll på vinet och låt det koka in helt.

3

Tillsätt buljongen 2 dl i taget, rör om och låt koka in. Fortsätt på samma sätt tills risotton har fått en krämig konsistens, men riset fortfarande har en liten hård kärna i mitten. Tillsätt smör och parmesanost efter smak. Smaka av med salt och peppar. Servera med ytterligare parmesan.