Gå vidare till huvudinnehåll
Gluten- och laktosfri persikopaj med hallon
Fia Bladh

Gluten- och laktosfri persikopaj med hallon

30 minMedel
251,75 kr
8 portioner 14,73 kr per portion
Den här knäckiga pajdegen, som inte ska förgräddas, kan användas till alla möjliga söta pajer. Servera med laktosfri glass eller grädde!

Fyllning
1 stÄgg
2 dlCreme Fraiche Naturell
420 gPersika Konserverad
1 gVaniljstång, (1 st)
2 dlHallon
1 dlStrösocker
Pajdeg
3 dlGlutenfri mix
1 tskBakpulver
1 dlStrösocker
150 gSmör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda socker, mjölmix och bakpulver och rör i smöret. Tryck ut degen i en pajform.

2

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa samman fröna med socker och ägg. Rör i crème fraîche.

3

Lägg persikohalvorna med snittytan nedåt i pajskalet. Häll fyllningen runt om, och var noga med att inte hälla på persikorna – annars kan de få ful färg i ugnen. Placera till sist ut hallonen. Grädda i 20-30 minuter och låt svalna.