Gå vidare till huvudinnehåll
Citrusmarinerade fläskkotletter med rattaouille
Hemmakock

Citrusmarinerade fläskkotletter med rattaouille

40 minEnkelt
239,05 kr
4 portioner 50,68 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v26)Ratatouille är ett gott tillbehör till både grillat kött och grillad fisk. Ratatouillen är lika god varm som kall varför jag alltid gör en rejäl sats och hoppas att det blir något över till nästa dags lunch!

Citrusmarinade kotletter
2 krmSvartpeppar Malen
480 gFläskkotlett
1 klyftaVitlök Vanlig
1 dlRapsolja
1 stCitron
2 stLime
2 krmFlingsalt
Ratatouille
2 mskFärsk timjan
5 mskOlivolja
1 stAubergine
2 krmFlingsalt
390 gKrossade Tomater
2 krmSvartpeppar Malen
2 stStjälkselleri
2 klyftaVitlök Vanlig
2 stLagerblad
1 stZucchini
1 tskStrösocker
1 stGul lök
Instruktioner
1

Denna rätt tar ca 40 min + tid för marinad & aubergineurvattning.

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden; rapsolja, skal och saft av citrusfrukterna, fint hackad vitlök, salt och peppar. Låt köttet marinera i minst 1 timme eller över natten.

Skölj auberginen och skär i stora tärningar. Lägg i ett durkslag, strö över salt och låt ”vattna ur” i 30 minuter.Skölj bort saltet och torka auberginen.

Skala och skiva löken i tunna skivor. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i löken och låt den bli mjuk utan att den tar färg. Pressa i vitlöken och fräs ytterligare 2 minuter.

Skölj och skiva zucchini och selleri. Låt aubergine, zucchini, selleri, tomater steka med löken. Smaka av med socker, örter, salt och peppar. Låt koka upp och sänk till mycket låg värme. Låt grytan sjuda i ca 30 minuter.

Grilla köttet i en grillpanna. Servera kotletterna tillsammans med ratatouillen.