Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tortilla | ||
1 msk | Smör | |
100 g | Riven Ost | |
320 g | Tortilla Wrap | |
600 g | Kycklinglårfile | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
2 msk | Grillkrydda | |
2 msk | Rapsolja | |
Chipotletomater | ||
2 tsk | Chipotlepasta | |
200 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
Guacamole | ||
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Lime | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Avokado |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tortilla: Strimla kycklingen och stek i smör på medelhög värme i ca 10 min. Krydda med grillkrydda och blanda om ordentligt. Häll över kycklingen på ett fat.
Torka ur pannan och hetta upp olja. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Fräs kikärtorna frasiga ca 3 min.
Blanda kyckling, kikärtor och hälften av den rivna osten och fördela i tortillabröden (8 st). Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Täck med resten av osten och gratinera gyllene i ugnen i ca 5 min.
Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och mixa samman med limeskal och saft, pressad vitlök och creme fraiche. Smaka av med lite salt.
Chipotletomater: Skölj och halvera tomaterna och skölj och finhacka koriander. Blanda i en skål med chipotlepasta och smaka av med lite salt.
Näringsvärde: 804 kcal, 53 g protein, 37 g fett, 59 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt