Stekt kyckling med spicy melonsallad toppad med fetaost
Mari Bergman

Stekt kyckling med spicy melonsallad toppad med fetaost

30 minEnkelt
305,75 kr
4 portioner42,49 kr per portion
Melon och fetaost är en underbar och klassisk kombination. Hacka i en bit chilipeppar i salladen för att ge den lite sting och servera sedan med stekt kyckling. En riktig sommarfavorit! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Kyckling
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
600 gFärsk kycklingfilé
1 mskOlivolja
Melonsallad
1 stBasilika - färsk
1 dlQuinoa
0,5 mskVit balsamvinäger
1 kgVattenmelon, (0,5 st)
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
75 gFetaost
1 mskOlivolja
0,5 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Melonsallad: Koka ditt gryn enligt anvisning på förpackningen. Sila sedan av vattnet och spola kallt i ett durkslag.

3

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor.

4

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingfiléerna på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 15-20 min.

5

Melonsallad: Skala och tärna melonen. Skölj och finhacka halva krukan basilika och finhacka chilin.

6

Blanda samman i en stor skål med det kalla grynet och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg upp melonsalladen på ett fat och smula över fetaost och toppa med resten av basilikabladen.

7

Servera kycklingen tillsammans med melonsalladen.

Näringsvärde: 498 kcal, 43 g protein, 18 g fett, 39 g kolhydrater

Bild:

Maddzan Lindblad