Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Olivolja | |
4 dl | Mellanmjölk | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
800 g | Potatis Fast | |
1 dl | Riven Ost | |
2 klyfta | Vitlök |
Värm ugnen till 175º. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg. Häll på mjölk och grädde och låt koka upp. Lägg i potatisen och koka tills gräddmjölken blivit tjock. Det blir den för att stärkelsen dras ur. Rör hela tiden så att det inte bränns vid. Salta och peppra. Rör eventuellt ner smulad chèvre eller riven parmesanost. Häll allt i en smord, ugnssäker form. Strö över riven ost. Gratinera i ca 40 minuter.
Känn med en provsticka att gratängen är klar. Lägg eventuellt över folie mot slutet så att den inte bränns.
Bild:
Lena Djuphammar
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt