Grillade blomkålsskivor med teriyakiglaze och sesamfrön
Mari Bergman

Grillade blomkålsskivor med teriyakiglaze och sesamfrön

20 minEnkelt
109,85 kr
4 portioner7,17 kr per portion
Prova att grilla blomkål! Blomkålen får en härlig nötaktig smak när den grillas och tillsammans med teriyakisåsen och sesamfröna blir den helt oemotståndlig.

1 tskSesamfrö
1 stPersilja - färsk
2 stBlomkål
120 gTeriyakisås
1 mskOlivolja
2 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Skär blomkålen i 1½ cm tjocka skivor. Pensla med ½ dl teriyakisås runt om och grilla på utegrillen i ca 5 min på varje sida. Pensla med resterande teriyakisås under tiden du grillar.

2

Finhacka persiljan och blanda med olja och salt.

3

Lägg upp den grillade blomkålen på ett fat och toppa med persiljeoljan och sesamfrön. Klart att servera!

Bild:

Nurlan Emir