Sötpotatissoppa med krispig majs- och bacontopping
Mari Bergman

Sötpotatissoppa med krispig majs- och bacontopping

30 minEnkelt
248,05 kr
2 portioner38,54 kr per portion
En god och värmande sötpotatissoppa med smaker från ingefära, chili och lime. Soppan serveras med en crunchig topping med krisig bacon, majs och färsk koriander. Smaklig måltid!

Topping
140 gMajskorn
0,5 stKoriander - färsk
140 gBacon Skivat
1 tskChilipeppar Färsk
Soppa
0,5 tskChilipeppar Färsk
1 mskGrönsaksbuljong
1 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskFärsk ingefära
3,5 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,5 stGul lök
0,5 stLime
150 gPotatis
500 gSötpotatis
Vitlöksbröd
0,25 stPersilja - färsk
90 gKorvbröd
0,5 mskOlivolja
0,5 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Soppa: Skala och skär löken i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och strimla chilipepparn. Skala och tärna potatis och sötpotatis.

3

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs alltsammans under omrörning i ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och låt soppan sjuda under lock i ca 15 min.

4

Topping: Sila av majsen och tärna baconet. Stek bacon och majs krispigt i en panna utan fett. Låt det sedan rinna av på hushållspapper och blanda krispet med finhackad koriander och finhackad chilipeppar.

5

Vitlöksbröd: Dela två korvbröden på mitten och pensla innersidorna med olja. Skala och riv vitlök och finhacka persiljan och gnid in i korvbröden. Strö över en nypa salt och rosta i ugnen i ca 5 min.

6

Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och pressa i limesaft. Häll upp i skålar och toppa med majs- och baconkrispet. Servera med vitlöksbröd

Näringsvärde: 796 kcal. 21 g protein, 36 g fett, 96 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell