Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
1 tsk | Spiskummin | |
600 g | Sötpotatis | |
0,5 tsk | Salt | |
200 g | Vita Bönor | |
3 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
300 g | Köttfärs | |
0,5 tsk | Cayennepeppar | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
15 g | Persilja - färsk | |
0,5 msk | Mynta - torkad | |
1 st | Vitlök | |
2 msk | Olivolja |
1 Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt med olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. 2 Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Blanda bönmoset med färs, yoghurt, persilja, vitlök och alla kryddor. 3 Forma till 12 biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta. 4 Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rostad sötpotatis och persiljeyoghurt.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria