Gå vidare till huvudinnehåll
Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

20 minEnkelt
324,20 kr
4 portioner 36,67 kr per portion
Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Biffar
1 tskSpiskummin
600 gSötpotatis
0,5 tskSalt
200 gVita Bönor
3 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
300 gKöttfärs
0,5 tskCayennepeppar
0,5 tskSvartpeppar
15 gPersilja - färsk
0,5 mskMynta - torkad
1 stVitlök
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

1 Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt med olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. 2 Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Blanda bönmoset med färs, yoghurt, persilja, vitlök och alla kryddor. 3 Forma till 12 biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta. 4 Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rostad sötpotatis och persiljeyoghurt.