Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Citron | |
0,5 dl | Solroskärnor | |
Gryta | ||
0,5 st | Citron | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Röda Linser Torkade | |
0,5 msk | Tomatpuré | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Honung | |
2 st | Krossade Tomater | |
1 dl | Morötter | |
1 st | Vitlök | |
1 krm | Svartpeppar |
Börja med att skölja linserna och riva morötterna på det största på rivjärnet. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs alltihop i olivolja i en gryta. Häll på krossade tomater, tomatpuré och fond. Vänta med vatten tills du märker att det behövs och linserna sugit upp mycket av vätskan. Lägg i lagerbladen, chiliflakes efter smak, honung, pressad citron salt och peppar. Hacka även i lite timjan. Låt detta puttra i ca 20 minuter och rör då och då. Häll i en skvätt vatten om det behövs. När linserna är mjuka, rör i halva burken creme fraîche och lite mer hackad timjan. Smaka av. Servera grytan med en klick creme fraîche, lite ringlad olivolja, hackad timjan, strösslade frön, salt och peppar. Och en smörgås med din favoritost på förstås!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria