Gå vidare till huvudinnehåll
Chokladfondant med jordgubbsorbet
Hemmakock

Chokladfondant med jordgubbsorbet

30 minEnkelt
258,20 kr
4 portioner 10,72 kr per portion
Chokladfondant med jordgubbsorbet

Jordgubbssorbet
250 gJordgubbar
25 gCitronjuice - råpressad
0,5 stGelatinblad
Chokladfondant
0,2 stCitronmeliss
25 gKakao
63 gVetemjöl
2 stJordgubbar Färska
25 gMellanmjölk
2 stÄgg
100 gStrösocker
100 gSmör
Instruktioner
1

Koka upp sockerlag med jordgubbspuré, citronjuice, tillsätt gelatinbladet och kör i glassmaskin till sorbet.

Vispa socker och ägg, blanda med smör och mjölk. Sikta sedan i cacao och mjöl under vispning. Fördela smeten i smorda formar, baka av i ugn på 180 grader i 7min vid servering. Servera med jordgubbssorbet till och garnera med färska jordgubbar och citronmeliss