Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Jordgubbssorbet | ||
250 g | Jordgubbar | |
25 g | Citronjuice - råpressad | |
0,5 st | Gelatinblad | |
Chokladfondant | ||
0,2 st | Citronmeliss | |
25 g | Kakao | |
63 g | Vetemjöl | |
2 st | Jordgubbar Färska | |
25 g | Mellanmjölk | |
2 st | Ägg | |
100 g | Strösocker | |
100 g | Smör |
Koka upp sockerlag med jordgubbspuré, citronjuice, tillsätt gelatinbladet och kör i glassmaskin till sorbet.
Vispa socker och ägg, blanda med smör och mjölk. Sikta sedan i cacao och mjöl under vispning. Fördela smeten i smorda formar, baka av i ugn på 180 grader i 7min vid servering. Servera med jordgubbssorbet till och garnera med färska jordgubbar och citronmeliss
1 Jordgubbar Frysta 750g Magnihill
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla