Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Morötter | |
100 g | Cashewnötter Naturella | |
2 dl | Övriga matgryn | |
250 g | Broccoli | |
1 st | Lime | |
450 g | Kycklingfile Fryst | |
3 klyfta | Vitlök | |
1 st | Zucchini | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
3 msk | Honung Flytande |
Marinad: Blanda 2 msk soja, 1 tsk ingefära, 3 pressade vitlöksklyftor, 3 msk olivolja, 2 1/2 msk honung samt ev. 1/2 krm cayennepeppar i en bunke.
Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en ugnsform. Häll över marinaden, blanda runt och stek i ugnen i ca 20 min.
Koka matkorn.
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna på medelvärme i ca 5 min.
Koka upp 1 1/2 liter vatten och 1/2 tsk salt. Skala och slanta morötterna. Ansa och skär broccoli i 4 träd. Skär 1/2 zucchini i grova tärningar. Lägg morötterna i det kokande vattnet och koka i 3 min. Tillsätt broccolin och koka i 4 min till. Tillsätt zucchinin och koka ytterligare 1 min. Häll av vattnet och häll upp grönsakerna i en stor skål. Servera kycklingen med 1 lime skuren i klyftor samt de kokta grönsakerna, matkorn och cashewnötter.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel