Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
1,5 dl | Riven kokos | |
Glasyr | ||
100 g | Smör | |
3 msk | Kakao | |
3 msk | Brygg- och kokkaffe | |
0,5 tsk | Salt | |
5,5 dl | Florsocker | |
Kakan | ||
1 dl | Kaffe | |
1 dl | Mellanmjölk | |
2,5 tsk | Bakpulver | |
5 dl | Strösocker | |
300 g | Smör | |
5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Kakao | |
1 msk | Vaniljsocker | |
5 st | Ägg | |
1 st | Bakplåtspapper |
Sätt ugnen på 185 grader och klä en bakplåtspanna 30x40cm med bakplåtspapper. Koka kaffet till kakan och glasyren, totalt ca 1,5 dl. Låt svalna.
Smält smör, tillsätt mjölken och det kalla kaffet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i ägg- och sockersmeten.
Blanda ner smör, mjölk och kaffe och rör till slät smet. Häll över smeten till långpannan och grädda i mitten av ugnen ca. 20 minuter.
Låt kakan svalna något i pannan innan du häller över glasyren.
Glasyr: Smält smör och blanda med övriga ingredienser till en jämn smet, bred över den något avsvalnade kakan i långpannan. Strö över riven kokos och låt glasyren stelna innan du skär upp den.
Ät på direkten eller lägg i en lufttät burk i kylen, håller sig i ett par dagar. Går även bra att frysa in om det mot all förmodan skulle bli något över.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado