Gå vidare till huvudinnehåll
Saras skomakarlåda med rotfruktskross, lök och bacon
Hemmakock

Saras skomakarlåda med rotfruktskross, lök och bacon

40 minEnkelt
392,05 kr
4 portioner 30,42 kr per portion
Saras skomakarlåda med rotfruktskross, lök och bacon

1 krmSvartpeppar
200 gRotselleri
500 gPotatis
1 mskMat & Bak Smör/Margarin
1 dlMellanmjölk
2 mskStröbröd
400 gLök
1 stÄgg
2 krmSalt
200 gMorötter
2 stGrönsaksbuljong
200 gPalsternacka
140 gBacon Skivat
400 gNötfärs
2 tskKinesisk soja
0,5 dlVatten
Instruktioner
1

Börja med att skala rotfrukterna och skära dem i bitar. Koka dem sen i cirka 10 minuter i grönsaksbuljong av buljongtärningar och vatten till de är mjuka. Häll av vattnet.

Under tiden rotfrukterna kokar, stek baconet knaprigt i en panna utan fett och låt rinna av på ett hushållspapper.

PANNBIFF: Blanda ströbrödet med mjölk, låt det svälla i några minuter. Lägg i nöt- eller blandfärs, salt, ägg, peppar och blanda väl. Forma färsen till 8-10 biffar, cirka 1 centimeter tjocka.

Bruna lite smör i en stekpanna. Stek några biffar i taget, 2-3 minuter på varje sida tills de fått vacker färg. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky och spara den.

LÖKFRÄS: Skiva löken och stek i lite smör i en vid kastrull tills de har fått fin färg. Späd med vatten och salta. Låt det sjuda under lock tills löken blir mjuka.

ROTFRUKTSKROSS: Krossa rotfrukterna grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs ena sidan i formen.

Lägg biffar och lök i formen, toppa med bacon.

Smaka av skyn med kinesisk soya och häll skyn över biffarna i formen.

Gratinera lådan i övre delen av den 225 grader varma ugnen i någon minut tills rotfruktskrosset har fått lite färg på topparna. Strö eventuellt över lite klippt persilja innan servering.