Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 kg | Mandelpotatis | |
0,5 kg | Gulbetor | |
1 msk | Timjan - torkad | |
150 g | Kantareller | |
10 st | Körsbärskvisttomater | |
4 dl | Vatten | |
5 st | Palsternacka | |
1 dl | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
4 dl | Rött vin | |
1 kg | Renstek | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig |
Salta och peppra rensteken. Bryn den i stekpanna och stek i ugn, 100 grader, till en innertemperatur av 56 grader (medium). Skala potatis och betor, dela ned i mindre bitar, vänd i olivolja, timjan, vitlök, salt och peppar. Rosta i ugn på 200 grader i 30 min. Tillsätt kantareller och delade tomater och låt baka med potatisarna ytterligare 10 min.
Häll stekskyn från steken i en kastrull. Tillsätt fond, vin och vatten. Låt koka ihop 5 min. Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar samt en klick smör.
1 Cocktailtomater på Kvist Klass1
1 Renstek benfri nätad Polarica