Gå vidare till huvudinnehåll
Renstek med rostade betor, kantareller och skysås

Renstek med rostade betor, kantareller och skysås

1 tEnkelt
910,15 kr
4 portioner 141,60 kr per portion
Renstek med rostade betor, kantareller och skysås

0,5 kgMandelpotatis
0,5 kgGulbetor
1 mskTimjan - torkad
150 gKantareller
10 stKörsbärskvisttomater
4 dlVatten
5 stPalsternacka
1 dlVilt/Kantarellfond Bulj.
4 dlRött vin
1 kgRenstek
3 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Salta och peppra rensteken. Bryn den i stekpanna och stek i ugn, 100 grader, till en innertemperatur av 56 grader (medium). Skala potatis och betor, dela ned i mindre bitar, vänd i olivolja, timjan, vitlök, salt och peppar. Rosta i ugn på 200 grader i 30 min. Tillsätt kantareller och delade tomater och låt baka med potatisarna ytterligare 10 min.

Häll stekskyn från steken i en kastrull. Tillsätt fond, vin och vatten. Låt koka ihop 5 min. Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar samt en klick smör.