Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Jordgubbar Färska | |
200 g | Färskost Naturell | |
5 dl | Vispgrädde | |
3 st | Gelatinblad | |
12 st | Digestive original | |
0,5 dl | Strösocker | |
75 g | Smör |
Smält smöret. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en form med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädde och socker.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa bären till en puré. Rör ner osten och bären i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär och pudra med florsocker.
Bild:
Joanna Gripenberg
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla