Gå vidare till huvudinnehåll
Jordgubbstårta/cheesecake
Hemmakock

Jordgubbstårta/cheesecake

3 tEnkelt
171,70 kr
4 portioner 38,01 kr per portion
Härlig till midsommar och födelsedag

250 gJordgubbar Färska
200 gFärskost Naturell
5 dlVispgrädde
3 stGelatinblad
12 stDigestive original
0,5 dlStrösocker
75 gSmör
Instruktioner
1

Smält smöret. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en form med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

3

Koka upp grädde och socker.

4

Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5

Mixa bären till en puré. Rör ner osten och bären i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6

Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär och pudra med florsocker.

Bild:

Joanna Gripenberg