Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingfilé med champinjonsås

Kycklingfilé med champinjonsås

30 minEnkelt
325,30 kr
4 portioner 32,91 kr per portion
Kyckling, svamp, potatis

2 mskFlytande Smör
2 mskOlivolja, Extra Virgin
600 gKycklingfile
225 gFärska champinjoner
900 gDelikatesspotatis
2 dlCreme Fraiche Karljohan
1 mskMajsstärkelse
1 dlMatlagningsgrädde
0,5 tskSvartpeppar
1 tskHavssalt
Instruktioner
1

Salta och peppra de rumstempererade kycklingfiléerna. Dela delipotatisarna och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Ringla över olja och blanda så att alla sidor blir täckta. Strö över flingsalt och svartpeppar. Stek dem i 200 gr ca 25 min tills de fått fin färg och är färdiga. Bryn filéerna väl runt om i het panna. Lägg dem bredvid potatisen och låt dem steka med i ugnen de sista 20 min. Skiva champinjonerna och stek dem och krydda med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt puttra några minuter. Red av med majsstärkelse.