Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Riven Ost | |
100 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
25 g | Taco Kryddmix Original | |
3 dl | Vetemjöl | |
3 msk | Majonnäs | |
1 dl | Vatten | |
500 g | Blandfärs | |
3 st | Vanliga Tomater | |
1 st | Lök |
Sätt på ugnen på 205 grader.
Smält smöret försiktigt, i kastrull eller i micron. (Finhacka löken under tiden) Blanda det smälta smöret tillsammans med vetemjölet & vattnet. Rör runt tills det blir en smidig, fet deg.
Tryck ut degen i en stor, rund pajform & nagga den försiktigt innan du gräddar den i ca 10 minuter.
Under tiden steker du köttfärsen tillsammans med tacokryddan & löken som du har finhackat tidigare.
Hacka tomaterna grovt. Blanda samman burken med creme fraiche, majonäsen & de hackade tomaterna.
Häll köttfärsen i formen & toppa sedan med creme fraiche-blandningen. Strö över lite riven ost & grädda i 20 min i 200¤ grader.
Serveras gärna tillsammans med en fräsch blandsallad!
1 Blandfärs 50/50 500g Smak av Gotland