Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
0,5 dl | Gelé Svartvinbär | |
0,5 st | Köttbuljong | |
3 dl | Matlagningsgrädde | |
Rulader | ||
1 st | Gul lök | |
8 skiva | Bacon Skivat | |
1,5 dl | Riven Ost | |
2 msk | Dijonsenap | |
8 skiva | Lövbiff |
Sätt ugnen på 200 grader sedan till 225-250 grader Borsta/tvätta potatisen ren den blir godast med skalet kvar Skär i klyftor och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och in i ugnen 200 grader i kanske 20 min, höj sedan värmen till 225-250 sista 5 minuterna för extra färg och frasighet. Ta ut och strö över flingsalt. Under tiden potatisen är i ugnen gör du ruladerna: Skär baconet i små bitar och knaperstek. Hacka löken och riv osten (tag den du tycker är god). Blanda allt med dijonsenap och klicka på röran på lövbiffarna och rulla ihop från kortsidan (vik in långsidorna så att fyllningen inte ramlar ut). Fäst eventuellt med tandpetare. Stek rullarna i smör hastigt på hög värme tills de fått fin färg. Sänk värmen och tillsätt alla ingredienser utom timjan till såsen. Salta och peppra efter smak. Låt puttra 5 minuter. Strö över färsk timjan!
1 Lövbiff Skivad Smak av Gotland