Gå vidare till huvudinnehåll
Zucchini- och fänkålsfritters med citrusdipp och bulgur
Mari Bergman

Zucchini- och fänkålsfritters med citrusdipp och bulgur

45 minEnkelt
241,50 kr
4 portioner 28,13 kr per portion
Lättlagade vegobiffar med zucchini och fänkål som bas. Grönsaksbiffarna serveras med bulgur och en krämig yoghurtdipp. Smaklig måltid!

Citrusdipp
1 krmSalt
0,5 stCitron
2,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSvartpeppar Malen
Fritters
1 stFänkål Färsk
3 krmSvartpeppar Malen
2 mskRapsolja
2 tskBakpulver
1 tskSalt
0,5 stDill - färsk
50 gMandelmjöl, (1 dl)
3 stZucchini
2 stÄgg
Tillbehör
3 dlBulgur
Instruktioner
1

Fritters: Skölj och grovriv zucchinin. Lägg rivet i ett stort durkslag och strö över 1 tsk salt. Låt stå i ca 5-10 min.

2

Sås: Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda med yoghurt i en skål och tillsätt 1 tsk citronsaft. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen.

4

Fritters: Skölj och finhacka fänkål och dill. Krama ur så mycket vätska det bara går från zucchinin och blanda sedan med fänkål och dill i en bunke. Tillsätt ägg, mandelmjöl (eller vetemjöl), bakpulver salt och peppar och blanda om.

5

Hetta upp oljan så att det täcker ca ½ cm i pannan. Forma stora bollar av smeten och platta till dem något. Bildas det vätska i zucchiniblandningen under tiden så var noga med att krama ur vätskan samtidigt som du formar bollarna.

6

Stek dem på medelhög värme ca 2 min på varje sida tills de är fint krispiga och gyllenbruna. Lägg över dem på ett fat med hushållspapper när de är klara för att få bort överflödigt fett.

7

Servera med citrusdipp och bulgur.

8

Näringsvärde: Kcal: 687 Fett: 13 g Protein: 28 g Kolhydrater: 99 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell