Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Honung | |
100 g | Getost, Chevre | |
1 st | Kyckling Hel | |
4 st | Palsternacka | |
2 klyfta | Vitlök | |
4 st | Potatis Fast | |
5 dl | Cider Äpple | |
1 tsk | Havssalt | |
1 tsk | Svartpeppar | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Fänkål Färsk | |
2 st | Morötter | |
2 msk | Sweet Chili |
Blanda chilisås, honung och den pressade vitlöken.
Sätt ugnen på 175 grader C.
Gnid in kycklingen med marinaden och lägg den i en ugnsfast form. Häll cidern på botten av formen. Ös kycklingen med cidern några gånger under stekningen. Stektid ca 45-60 minuter. Använd stektermometer, innertemperaturen ska vara 80 grader C.
Skölj grönsakerna. Skala morötterna och palsternackan. Dela grönsakerna på längden och lägg dem på en plåt eller långpanna. Ringla över oljan, salta och peppra. Rosta dem i ugnen samtidigt som kycklingen. Servera med chèvre.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Havssalt Finmalet 200g Spicemaster
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria