Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fudge | ||
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Kardemummakärnor | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 st | Kanel Hel | |
200 g | Chokladkaka Ljus | |
Kaka | ||
1 dl | Kakao | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
3 dl | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
100 g | Smör | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
0,25 tsk | Salt Fint |
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna.
Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter. Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.
Servera med lättvispad grädde.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Kakao EKO/KRAV Fairtrade 250g Kung Markatta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt