Saffranskladdkaka med lingongrädde
Malin Andersson

Saffranskladdkaka med lingongrädde

40 minEnkelt
184,75 kr
10 portioner6,04 kr per portion
Vit kladdkaka med julig smak av saffran - så gott! Den sötsyrliga lingongrädden blir dessutom pricken över i:et. Fler recept: Kladdkaka med chokladmaräng, Kladdkaka

Lingongrädde
0,75 dlLingonsylt
2 dlVispgrädde
1,75 dlVetemjöl
3 stÄgg
150 gMat & Bak Smör
1,75 dlStrösocker
100 gChokladkaka Vit
0,5 gSaffran
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2

Smält smöret i en kastrull på låg värme. Stäng av plattan och bryt i chokladen och låt smälta tillsammans med smöret. Dra bort från plattan då allt smält.

3

Tillsätt saffran och blanda ihop. Rör ned resterande ingredienser och blanda försiktigt ihop allt till en slät smet.

4

Smörj en springform (24 cm) med lite smör och bröa med ströbröd eller kokos. Grädda kakan i ugn ca 22-23 minuter, låt sedan svalna.

5

Lingongrädde: Vispa grädden luftig. Blanda ned lingonsylten. Ställ kallt fram till servering.

Saffranskladdkakan är minst lika god om den får stå i kylen under natten och serveras dagen därpå. Pudra gärna lite florsocker över och servera tillsammans med lingongrädden.

Bild:

Kerstin Eriksson