Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
300 g | Basmatiris | |
Sallad | ||
35 g | Salladsmix | |
125 g | Körsbärstomater | |
Kyckling | ||
300 g | Citron, (2 st) | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
4 dl | Vatten | |
3 krm | Salt Fint | |
900 g | Kycklinglår | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
1 st | Hönsbuljong |
Kyckling: Lägg upp kycklingdelarna på en ugnsplåt(med kanter) med köttsidan upp.
Skölj citronerna noga, halvera dem och gnid kycklingdelarna med citronhalvorna, pressa citronsaften över, krydda med salt och peppar och lägg ner citronhalvorna (som saften pressats ur)bland kycklingdelarna.Vänd och krydda även skinnsidan med lite salt och peppar.
Häll 4 dl vatten och 1 msk vinäger över kycklingen. Smula över buljongtärningen och klipp över persiljan.
Stek i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt.
Koka ris/bulgur enligt förpackningens instruktioner.
Sallad: Skölj salladen och körsbärstomaterna. Halvera tomaterna och bladna ihop med salladen. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Ta ut plåten med kycklingen, rör eventuellt ut buljongtärningsmulor som inte löst upp sig. Lägg upp kycklingen på ett serveringsfat och häll citron och persiljeskyn över.
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bladpersilja Kruka EKO Klass1