Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Japansk soja | |
2 tsk | Honung Flytande | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 600 g | Kyckling Steak | |
1 tsk | Flingsalt | |
0,5 msk | Smör | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 tsk | Chiliflakes |
Kyckling steak: Ta fram en stor bunke. Skala och riv vitlök och blanda med olja, soja, chiliflakes, honung och salt i bunken. Lägg ner kycklingsteakfiléerna och låt marinera i minst 30 min.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Ta upp kycklingsteaken och skaka av lite marinad. Stek kycklingsteakfiléerna på medelhög-hög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Börja med att steka skinnsidan. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-7 min tills kycklingen är genomstekt. Har du en stekpanna som tål ugnsvärme kan du sätta in stekpannan direkt i ugnen. Eller grilla kycklingen på utegrillen.
Styling: Carina Hejde och Mari Bergman
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria