Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
50 g | Pistagenötter | |
250 g | Hallon | |
4 dl | Vispgrädde | |
Chokladmarängbottnar | ||
6 st | Ägg | |
50 g | Mörk Blockchoklad | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
3 dl | Strösocker | |
1 msk | Majsstärkelse | |
3 msk | Kakao |
Värm ugnen till 175°C. Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Låt svalna.
Rita tre rundlar som är cirka 15 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Placera dem så långt ifrån varandra du kan utan att komma för nära kanten. Vänd på bakplåtspappret och lägg det på en plåt.
Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Du ska kunna hålla skålen upp och ner utan att marängen glider ut!
Sikta ner kakao och majsstärkelse i marängen. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet. Rör ner den smälta chokladen med några tag. Fördela marängsmeten i rundlarna på bakplåtspappret. Tänk på att de flyter ut under gräddningen.
Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120-125°C.
Grädda marängerna i 1 timme till 1 timme och 15 min, bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten men fortfarande sega i mitten.
Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval. Gör fyllning genom att vispa grädden tills den börjar tjockna. Hacka pistaschnötterna.
Bild:
Linda Lomelino
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko