Gå vidare till huvudinnehåll
Carbonara med fläsk och kantareller

Carbonara med fläsk och kantareller

30 minEnkelt
325,55 kr
4 portioner 47,84 kr per portion
Recept från Vilt med Salming

1 krmSvartpeppar Malen
1 mskBladpersilja - färsk
0,5 lKantareller Konserv
1 dlParmesanost
1 krmFlingsalt
2 mskSmör
300 gTagliatelle
2 dlVispgrädde
2 stÄgg
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stGul lök
200 gRökt Sidfläsk Bit
Instruktioner
1

Koka pastan och häll av vattnet, men spar en halv deciliter. Håll pastan varm. Tärna fläsket, putsa kantarellerna och hacka lök och vitlök. Hetta upp smöret och fräs lök, vitlök och fläsk så att det får vacker färg. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan lite smör och bryn dem cirka 4-5 minuter. Blanda med fläskblandningen. Dela äggen och vispa ihop äggulor, grädde och grovt riven parmesan. Blanda pastan med fläskblandningen och rör i äggblandningen. Toppa med hackad persilja och servera genast med mycket nymalen svartpeppar och en nypa flingsalt.

Bild:

Johnny Wohlin