Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Kvisttomater | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Isbergssallat | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 st | Gul Paprika | |
300 g | Vegetarisk Korv | |
0,5 st | Gurka | |
Gratäng | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Purjolök | |
100 g | Riven Ost | |
500 g | Vanliga morötter | |
1,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
3 dl | Vispgrädde | |
500 g | Palsternacka | |
3 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gratäng: Skala och skiva morötter och palsternacka. Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök. Lägg alltsammans i en stor skål. Tillsätt rosmarin, grädde, salt och peppar och hälften av den rivna osten. Blanda om ordentligt och lägg över allting i en ugnsfast form. Strö över resten av den rivna osten och sätt in i ugnen ca 30-35 min.
Tillbehör: Stek korven på medelvärme i lite olja ca 5 min.
Skölj och strimla sallad och skölj och skär gurka, paprika och tomat i bitar. Blanda samman i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera korv och sallad tillsammans med rotfruktsgratängen.
Styling & Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 357 kcal, 14 g protein, 15 g fett, 39 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria