Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Wrap | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Rödlök | |
375 g | Mjukt tunnbröd | |
0,5 st | Gurka | |
600 g | Grillkorv | |
35 g | Spenat Blad | |
Fetaostmos | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Mat & Bak Smör Osaltat | |
100 g | Fetaost | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Mellanmjölk | |
300 g | Potatis Mjölig | |
Vitkålssallad | ||
300 g | Vitkål | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Äpple Royal Gala | |
0,5 tsk | Salt |
Fetaostmos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Vitkålssallad: Skölj och strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Riv äpplet grovt. Blanda samman i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger, salt och peppar.
Wrap: Stek korven runt om i olja i en varm panna ca 5 min.
Skölj och skär gurkan i tunna stavar. Skala och skiva rödlöken tunt och skölj spenaten.
Fetaostmos: Sila av vattnet från potatisen. Tillsätt smör och mjölk i kastrullen och vispa ihop till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Smula i fetaost och smaka av med salt och peppar.
Montering: Fördela spenat, fetaostmos, vitkålssallad, gurkstavar, korv och rödlök i varje tunnbröd. Vik ihop och ät.
Näringsvärde: 856 kcal, 32 g protein, 42 g fett, 72 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1