Gå vidare till huvudinnehåll
Wrap med korv och fetaostmos
Mari Bergman

Wrap med korv och fetaostmos

30 minEnkelt
351,50 kr
4 portioner 37,30 kr per portion
Laga enkelt en smarrig och lekfull middag som passar både stora som små.

Wrap
1 mskOlivolja
0,5 stRödlök
375 gMjukt tunnbröd
0,5 stGurka
600 gGrillkorv
35 gSpenat Blad
Fetaostmos
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskMat & Bak Smör Osaltat
100 gFetaost
1 krmSalt
1 mskMellanmjölk
300 gPotatis Mjölig
Vitkålssallad
300 gVitkål
2 krmSvartpeppar Malen
2 mskVit balsamvinäger
1 mskOlivolja
1 stÄpple Royal Gala
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Fetaostmos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

2

Vitkålssallad: Skölj och strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Riv äpplet grovt. Blanda samman i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger, salt och peppar.

3

Wrap: Stek korven runt om i olja i en varm panna ca 5 min.

4

Skölj och skär gurkan i tunna stavar. Skala och skiva rödlöken tunt och skölj spenaten.

5

Fetaostmos: Sila av vattnet från potatisen. Tillsätt smör och mjölk i kastrullen och vispa ihop till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Smula i fetaost och smaka av med salt och peppar.

6

Montering: Fördela spenat, fetaostmos, vitkålssallad, gurkstavar, korv och rödlök i varje tunnbröd. Vik ihop och ät.

Näringsvärde: 856 kcal, 32 g protein, 42 g fett, 72 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell