Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
2 st | Ägg | |
0,5 st | Röd Paprika | |
0,25 st | Rödlök | |
2 msk | Rapsolja | |
15 g | Ruccolasallat | |
30 g | Fetaost | |
2 msk | Vatten |
Hacka rödlöken och paprikan och stek i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg åt sidan.
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och svartpeppar. Vispa lätt med en gaffel.
Hetta upp 1 msk olja i stekpannan. Häll i äggsmeten. Lyft smeten med stekspaden så att lös smet kommer mot botten. När omeletten inte är rinnig längre och när botten börjar få lite färg är den klar.
Smula fetaosten och lägg den på omeletten tillsammans med paprikan och löken. Ta bort från plattan när osten börjar smälta. Servera med ruccola.
Bild:
Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana