Gå vidare till huvudinnehåll
Superlätt veggie-omelett
Kokbok

Superlätt veggie-omelett

10 minEnkelt
109,80 kr
1 portion 25,08 kr per portion
Med ägg där hemma kan du alltid vispa ihop en schysst omelett! Ägg + kylskåpsrensning gör det enkelt att få ihop något riktigt gott. Fler omelettrecept: Bondens zucchini- och kantarellomelett, Broccoliomelett. Receptet kommer från kokboken "Studentköket" som är skriven och fotad av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlild. Boken ges ut av Ordalaget bokförlag.

2 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt
2 stÄgg
0,5 stRöd Paprika
0,25 stRödlök
2 mskRapsolja
15 gRuccolasallat
30 gFetaost
2 mskVatten
Instruktioner
1

Hacka rödlöken och paprikan och stek i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg åt sidan.

2

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och svartpeppar. Vispa lätt med en gaffel.

3

Hetta upp 1 msk olja i stekpannan. Häll i äggsmeten. Lyft smeten med stekspaden så att lös smet kommer mot botten. När omeletten inte är rinnig längre och när botten börjar få lite färg är den klar.

4

Smula fetaosten och lägg den på omeletten tillsammans med paprikan och löken. Ta bort från plattan när osten börjar smälta. Servera med ruccola.

Bild:

Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild