Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fläskfiléspett | ||
700 g | Fläskfilé | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Rapsolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Sesamfrö | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Quinoa | |
Coleslaw | ||
1 krm | Flingsalt | |
250 g | Vitkål | |
0,5 st | Gul lök | |
1 st | Vanliga morötter | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 tsk | Sesamfrö | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Äpple Granny Smith |
Fläskfiléspett: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala vitlök och ingefära och riv dem fint på ett rivjärn. Blanda ihop med honung, soja, balsamvinäger, olja och sesamfrön i en bunke.
Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i bitar och blanda med marinaden. Låt stå och dra i 5 min och trä sedan på spett. Salta och peppra lite lätt på spetten.
Lägg spetten på en plåt och sätt in i ugnen ca 15 min.
Tillbehör: Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
Coleslaw: Skala moroten och äpplet och riv dem grovt på ett rivjärn. Skär kålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman allting i en bunke med balsamvinäger, honung och yoghurt. Smaka av med salt och peppar och strö över lite sesamfrön.
Servera spetten tillsammans med coleslaw och quinoa.
Näringsvärde: 553 kcal 44 g protein 19 g fett 46 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1