Spättarullader med gremolatafyllning och blomkålsmos
Mari Bergman

Spättarullader med gremolatafyllning och blomkålsmos

30 minEnkelt
316,60 kr
2 portioner71,33 kr per portion
En fräsch och lättlagad rätt med rödspätta. Här serverar vi blomkålsmos istället för klassiskt potatismos till spättan. Ett bra sätt att få i sig mer grönsaker. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Blomkålsmos
0,5 mskMat & Bak Smör
0,5 stBlomkål Färsk
50 gGrana Padano
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 mskCreme Fraiche Naturell
Spättarullader
2 krmSalt Fint
0,5 stDill - färsk
300 gRödspättafile
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stCitron
25 gSötmandel Spån
0,5 mskRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
0,5 stDill - färsk
30 gSalladsmix
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Spättarullader: Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

3

Mixa ihop dill, sötmandelspån, vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, olja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar till en gremolata med hjälp av en stavmixer.

4

Fördela gremolatan på spättafiléerna och rulla ihop till rullader. Lägg rulladerna i en ugnsfast form och ringla över lite extra olja.

5

Sätt in i ugnen i ca 10-12 min.

6

Blomkålsmos: Skär blomkålen i buketter. Lägg buketterna i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.

7

Riv grana padano.

8

Sila av blomkålsvattnet. Mixa ihop blomkål med riven ost, creme fraiche och smör med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

9

Toppa spättafiléerna med extra dillvippor och servera med blomkålsmos och sallad.

Näringsvärde: 494 kcal, 49 g protein, 26 g fett, 14 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir