Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålsmos | ||
0,5 msk | Smör | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
50 g | Grana Padano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Creme Fraiche Naturell | |
Spättarullader | ||
2 krm | Salt | |
0,5 st | Dill - färsk | |
300 g | Rödspättafile | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Citron | |
25 g | Sötmandel Spån | |
0,5 msk | Rapsolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Dill - färsk | |
30 g | Salladsmix |
Värm ugnen till 175 grader.
Spättarullader: Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Mixa ihop dill, sötmandelspån, vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, olja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar till en gremolata med hjälp av en stavmixer.
Fördela gremolatan på spättafiléerna och rulla ihop till rullader. Lägg rulladerna i en ugnsfast form och ringla över lite extra olja.
Sätt in i ugnen i ca 10-12 min.
Blomkålsmos: Skär blomkålen i buketter. Lägg buketterna i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.
Riv grana padano.
Sila av blomkålsvattnet. Mixa ihop blomkål med riven ost, creme fraiche och smör med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Toppa spättafiléerna med extra dillvippor och servera med blomkålsmos och sallad.
Näringsvärde: 494 kcal, 49 g protein, 26 g fett, 14 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1