Spansk tortilla med antipasti och tomatsallad
Mari Bergman

Spansk tortilla med antipasti och tomatsallad

30 minEnkelt
195,15 kr
4 portioner25,95 kr per portion
Perfekt mat att laga både till vardag, helg och semester. Lättlagat och gott! Koka gärna potatisen till tortillan i förväg. Kokt potatis håller sig bra i kylen ca 5 dagar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Spansk tortilla
300 gPotatis
0,5 mskMat & Bak Smör
6 stÄgg
0,75 tskSalt Fint
0,5 mskOlivolja
1 dlMjölk
2 stGul lök
2 krmSvartpeppar Malen
Tomatsallad
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskBasilika - torkad
1 mskOlivolja
250 gTomater
0,25 mskBalsamvinäger
Tillbehör
120 gCharkbricka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Koka potatisen om du inte redan har färdigkokt.

2

Spansk tortilla: Skiva den kokta potatisen. Skala och strimla löken. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn lök och potatis i ca 2-3 min.

3

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över potatis och lök i pannan. Dra med en gaffel in mot mitten så att lös äggsmet stelnar. Stek tortillan i pannan i ca 5-7 min. Sätt sedan in tortillan i ugnen och stek klart i ca 10-15 min.

4

Tomatsallad: Skölj och skär tomaterna i skivor. Lägg upp tomaterna på ett fat eller skärbräda och krydda med basilika, salt och peppar. Ringla över balsamvinäger och olja.

5

Tillbehör: Lägg upp antipastin bredvid tomaterna.

6

Servera tortillan med tomatsallad och antipasti.

Näringsvärde: 432 kcal, 22 g protein, 29 g fett, 20 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir