Gå vidare till huvudinnehåll
Potatis- och palsternackssoppa med knaperstekt bacon och varmt bröd
Mari Bergman

Potatis- och palsternackssoppa med knaperstekt bacon och varmt bröd

30 minEnkelt
177,70 kr
4 portioner 24,74 kr per portion
En mättade soppa med rotfrukter som toppas med bacon. Servera med ett gott färskt bröd.

Tillbehör
300 gBaguette
Topping
280 gBacon Skivat
Soppa
400 gPotatis Fast
0,5 dlVispgrädde
2 stGrönsaksbuljong
2 krmSvartpeppar Malen
300 gPalsternacka
1 mskSmör
2 klyftaVitlök Färsk
0,5 stLagerblad
1 lVatten
0,5 stGul lök
Instruktioner
1

Soppa: Skala och hacka löken. Skala potatis och palsternacka och skär ner dem i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en kastrull och stek löken mjuk. Tillsätt rotfrukterna, vatten, buljong och lagerblad. Krydda med peppar och låt soppan koka i ca 20-25 minuter eller tills bitarna är mjuka. Ta bort lagerbladet och mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

2

Topping: Skär baconet i tärningar och stek de knaprigt i en stekpanna utan fett. Häll över baconbitarna på ett hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.

Toppa soppan med knaperstekt bacon och servera bröd vid sidan om.

Näringsvärde: 588 KCAL 20 G PROTEIN 26 G FETT 64 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd