Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
300 g | Baguette | |
Topping | ||
280 g | Bacon Skivat | |
Soppa | ||
400 g | Potatis Fast | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Palsternacka | |
1 msk | Smör | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 st | Lagerblad | |
1 l | Vatten | |
0,5 st | Gul lök |
Soppa: Skala och hacka löken. Skala potatis och palsternacka och skär ner dem i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en kastrull och stek löken mjuk. Tillsätt rotfrukterna, vatten, buljong och lagerblad. Krydda med peppar och låt soppan koka i ca 20-25 minuter eller tills bitarna är mjuka. Ta bort lagerbladet och mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
Topping: Skär baconet i tärningar och stek de knaprigt i en stekpanna utan fett. Häll över baconbitarna på ett hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
Toppa soppan med knaperstekt bacon och servera bröd vid sidan om.
Näringsvärde: 588 KCAL 20 G PROTEIN 26 G FETT 64 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla