Spaghetti med kyckling, citron och ingefära
Barilla

Spaghetti med kyckling, citron och ingefära

20 minEnkelt
329,75 kr
4 portioner54,61 kr per portion
Spaghetti med kyckling, citron, ingefära och färsk basilika är en fräsch rätt som passar till middag med både familj och vänner! För att ta rätten till nya höjder: laga den med nya bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla!

0,5 tskSvartpeppar Malen
350 gKycklinglår
1 stCitron
500 gSpaghetti
1 tskHavssalt
0,5 stBasilika - färsk
5 mskOlivolja, Extra Virgin
2 klyftaVitlök Vanlig
120 gParmesanost
1 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Blanda urbenat kycklinglår med 1 msk olivolja, 1 hackad vitlöksklyfta, hälften av citronskalet, salt och peppar. Bryn kycklinglåret i en stekpanna på medel till hög värme i 5-6 minuter eller tills det är genomstekt och ställ åt sidan.

2

Koka pasta 3 minuter mindre än på förpackningens anvisningar.

3

Fräs under tiden finriven vitlök och ingefära i 2 msk olivolja i en minut i samma stekpanna. Tillsätt citronsaft och 1 dl pastavatten, låt koka upp.

4

Häll av pastan, blanda med citronsaftblandningen över hög värme, tillsätt kyckling och ytterligare kokvatten efter behov. Koka i ytterligare 3 minuter.

5

Stäng av värmen och avsluta med att lägga till resterande olivolja, riven ost, citronskal och svartpeppar. Blanda väl, toppa sedan med basilika innan servering.